(Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010)
Αγαπητή κυρία,
Διάβασα το άρθρο σας στην "Ενημέρωση Πελοποννήσου" σήμερα, 23/6/10, σχετικά με την εκτέλεση του Σ. Σολωμού και έχω τις κάτωθι παρατηρήσεις/ερωτήσεις:
v Από πού και πώς έλκουμε το δικαίωμα να κατεβάζουμε τις σημαίες κρατών μέσα στο έδαφός τους; (Η Β. Κύπρος είναι υπό τουρκική κατοχή, άρα τουρκική, είτε συμφωνούμε, είτε όχι).
v Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο Σολωμού κατάφερνε να κατεβάσει την τουρκική σημαία και να υψώσει την ελληνική, τι θα πετύχαινε; Ποιο θα ήταν το ουσιαστικό αποτέλεσμα; Μήπως το να παρακινήσει και άλλους νεαρούς να κάνουν το ίδιο αλλού, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα θύματα;
v Χαρακτηρίζετε τον τούρκο εκτελεστή, (δεν τον αποκαλώ «δολοφόνο» και ο λόγος παρακάτω,) «δολοφόνο» και διάφορα άλλα, που δε θυμάμαι τώρα. Για ποιο λόγο;
v Αν κάποιος τούρκος θερμοκέφαλος αποφάσιζε να κατεβάσει την ελληνική σημαία, επί ελληνικού εδάφους, εσείς δε θα τον πυροβολούσατε; Ή, αν όχι εσείς, θα χαρακτηρίζατε αυτόν που θα τον πυροβολούσε «δολοφόνο» κλπ; Βεβαίως αυτά στην Ελλάδα δεν τα κάνουν οι τούρκοι, αλλά εμείς οι ίδιοι. (Αναφέρομαι στη βάρβαρη και ατιμωτική υποστολή της Ελληνικής Σημαίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χωρίς να κινηθεί κανείς, ούτε για να ψέξει το απόβρασμα που το έκανε. Επίσης, χαρακτηριστική είναι και η φερόμενη ως δήλωση/προτροπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλου, στην περίπτωση των Ιμίων: "Αφήστε την [ για τη Σημαία ΜΑΣ ο λόγος, αλλά – φοβάμαι– όχι για τη δική του] να την πάρει ο αέρας").
v Μήπως πιστεύουμε ότι η τούρκικη σημαία σημαίνει για τους τούρκους λιγότερα απ’ ό,τι σημαίνει για μας η ελληνική; (Αν και –δυστυχώς– δεν είμαι σίγουρος πια ότι η Ελληνική Σημαία σημαίνει κάτι για τους περισσότερους εξ ημών).
v Το ότι η Β. (κατεχόμενη) Κύπρος είναι μέρος του νησιού, άρα κυπριακό έδαφος, δεν μπορεί να έχει καμιά σημασία, αφού οι τούρκοι το κατέλαβαν με πόλεμο. Ας φρόντιζαν οι Κύπριοι να μην τους το πάρουν. Και το ερώτημα είναι: Φρόντισαν; Οχύρωσαν τις στρατηγικές τοποθεσίες που τους είχαν προταθεί, όπου και έγινε τελικά η απόβαση των τούρκων, ή τα άφησαν όλα έρμαια της τύχης. Ή μήπως προετοίμασαν την εισβολή;
v Αν, αντί να γράφετε για τον «ηρωισμό» του Σ. Σολωμού, ζητούσατε επιμόνως να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, φάκελος που παραμένει ερμητικά κλειστός για 36 χρόνια, πιστεύω ότι θα προσφέρατε μεγαλύτερη και καλύτερη υπηρεσία και προς την πατρίδα και προς την Κύπρο.
v Ας μην ξεχνάμε ότι, όπως είπε κι ο στρατηγός George Patton στους στρατιώτες του, στη διάρκεια του Β΄ ΠΠ, ήρωας δεν είναι εκείνος που πεθαίνει για την πατρίδα του, αλλά εκείνος που θα κάνει κάποιον άλλον φτωχοδιάβολο, από την απέναντι μεριά, να πεθάνει για τη δική του. Ο νεκρός ήρωας είναι απλά νεκρός και δεν αμφισβητώ ότι απαιτείται κουράγιο για να πεθάνει κανείς, αλλά ας μην κάνουμε ήρωες και τους… αυτόχειρες.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Περράκης
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ :
Κύριε,
παραθέτω στη συνέχεια στοιχεία που απαντούν στις παρατηρήσεις-ερωτήσεις σας :
Το βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας τελεί υπό τουρκική κατοχή από το 1974 κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Δικαίου. Η Τουρκία προέβη στην ανακήρυξη σε κράτος των κατεχομένων αυτών εδαφών αυθαίρετα. Η αυτοονομαζόμενη "ΤΔΒΚ" ( Τουρκικη Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου) δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν εκτός από την Τουρκία. Η αυθαίρετη αυτή ανακηρυξη ανεξαρτησίας πάνω σε περιοχή που κατείχετο στρατιωτικά από μια άλλη χώρα δεν έγινε δεκτη ούτε από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποια και καταδίκασαν την ενεργεια αυτη με τα Ψηφίσματα 541/1983 και 550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη θεώρησαν νομικά άκυρη! Επιπροσθέτως ζήτησαν την άμεση ανάκληση της και ταυτόχρονα προέτρεψαν όλα τα κράτη να ΜΗΝ την αναγνωρίσουν! Την ανακήρυξη ανεξαρτησίας δεν αναγνώρισε ούτε το Ευρωπαικό Δικασήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων( σχετική απόφαση Τιτίνας Λοιζίδου).
Άρα μόνο η Τουρκία και εσείς απ'οτι ισχυριζεσθε κύριε αναγνωρίζετε το ψευδοκράτος και τη ψευτοσημαία του!
Στο ερώτημα που αφορά το χαρακτηρισμό του Τούρκου ως εκτελεστή-δολοφόνου, μια απλή προσφυγή σε ένα λεξικό για τον ορισμό των όρων δεν θα έβλαπτε.
Στην τέταρτη παρατήρηση έχω να επισημάνω τα εξής : Αν ερωτώμαι προσωπικά, αν εγώ θα σκότωνα τον Τούρκο που σύμφωνα με το δικό σας σενάριο θα αποφάσιζε να κατεβάσει την ελληνική σημαία θα σας απαντούσα πως ΔΕΝ θα αφαιρούσα με κανένα τρόπο μια ανθρώπινη ζωή. Αυτή άλλωστε είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στα έλλογα και άλογα όντα!
Όσον αφορά τα εκάστοτε θλιβερά φαινόμενα ασέβειας προς τη σημαία απο ανώνυμους και επώνυμους( Θ.Πάγκαλος) είναι δυστυχώς σημεία σήψης των καιρών και η αιτία που οδηγηθήκαμε στους ταπεινωτικούς εθνικούς και κάθε είδους συμβιβασμούς του παρόντος. Για κάποιους από εμάς, κύριε, η σημαία σημαίνει τα πάντα, αποδειξατε δε με τα γραφόμενά σας ότι όντως για τους περισοοτερους εξ Υμών δε σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ! Επιπροσθέτως δε και διότι δεν διεκδικώ όπως είναι και φυσικό την αποκλειστικότητα παροχής υπηρεσιών προς την Πατρίδα, γιατί δε ζητάτε ΕΣΕΙΣ το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου?
< Ευτυχώς πάντως που το έθνος μας γεννά συχνά-πυκνά κάποιους ανόητους εν δυνάμει "αυτόχειρες" (σύμφωνα με το χαρακτηρισμό που εσείς αποδίδεται στους ήρωες Ημών) οι οποίοι θυσιάζονται στα Ίμια, χάνουν τη ζωή τους σε αερομαχίες, πυροβολούνται σε ιστούς πεπεισμένοι πώς..."το κύριο χαρακτηριστικό της ανδρείας είναι να μη ταράσσεται κανείς από τους φόβους γύρω από το θάνατο και να εχει θάρρος και τόλμη στους κινδύνους και να προτιμά να πεθάνει κανείς τιμητικά παρά να σωθει εξευτελιστικά και να γίνει αίτιος νίκης ( Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια Γ)".
Ακυρώνετε εσείς λοιπόν τη θυσία του Λεωνίδα μετα το ιστορικο "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" και το "ουκ ειθισται τοις Ελλησι προσκυνέειν" του Κ.Παλαιολόγου επειδή "προετοιμασαν μηπως τις αντιστοιχες εισβολες και δε φροντισαν να μη γίνουν αυτόχειρες"? - ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ το σκεπτικό σας ομολογώ. Στο μένος σας οτι οι Κύπριοι άξιζαν αυτό που έπαθαν γιατί δε φρόντισαν να μην το πάθουν(!!!!) ας απαντήσει ο Αγησίλαος: " Ου λίθοις δει και ξύλοις τετειχισθαι τας πόλεις, ταις δε των ενοικουντων αρεταις"..
Συνεπώς "αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου ή εσυ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου" (E.POUND)
Εν κατακλείδει η κάτωθι φράση απο τον" Επιτάφιο του Περικλεους του Θουκιδίδη" ας μας προφυλάσσει από την ανωριμότητα και την επιφανειακή απο "κάποιους" ανασκόπηση των πραγματων"φιλοκαλουμεν τε μετ'ευτελειας και φιλοσοφουμεν ανευ μαλακίας"..
Οποιος είναι γνωστης της αρχαιας ελληνικης αντεληφθη το μηνυμα! Και ο νοων..νοείτω..
Y.Γ.
..Και επειδη είμαι πολυ μικρη και ασήμαντη, ρωτήστε τους ζωντανούς θρύλους της Ιστορίας μας, τον Μανώλη Γλέζο και τον Σάντα αν ήθελαν να αυτοκτονήσουν όταν κατέβασαν τη Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη. Επιπλήξτε τους επίσης κύριε! γιατί ΤΟΛΜΗΣΑΝ να κάνουν κάτι τέτοιο μιας και η Ελλάδα βρισκόταν υπό Γερμανική κατοχή sic' ( είτε συμφωνούμε είτε όχι). Aυτοί οι ήρωες είναι ευτυχώς ζωντανοί και μπορούν να σας απαντήσουν. Οι ήρωες της επαναστάσεως του 1821 όμως φοβάμαι θα στριφογυρίζουν στο τάφο τους γιατί κάποιοι της ΄δικής σας φιλοσοφίας θα τους κατηγορήσουν επειδή τόλμησαν "οι τρομοκράτες" να κάνουν επανάσταση σε μια χώρα που ήταν για 400 χρόνια υπό τουρκική κατόχή sic; (είτε συμφωνούμέ, είτε όχι)
ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΜΕΛΙΝΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου