Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

" ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ 1955"


(14 Σεπτεμβρίου 2010)

Τον Σεπτέμβριο του 1955 προσχεδιασμένα και αποκρουστικά γεγονότα στην Πόλη και τη Σμύρνη στοχεύουν στον αποκλειστικό αφανισμό του Ελληνισμού.
  Πιο συγκεκριμένα τρεις ημέρες πριν την μεγάλη καταστροφή στις 3 Σεπτεμβρίου η γυναίκα του Τούρκου πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, καλεί φωτογράφο για να φωτογραφίσει τον εξωτερικό χώρο του τουρκικού προξενείου και του φερόμενου ως σπιτιού του Κεμάλ που βρίσκεται στον περίβολο τους. Την επόμενη ημέρα 4-9-55 αφού πήρε μαζί για "ενθύμιον" τις φωτογραφίες αναχώρησε για την Τουρκία.
  Λίγες μόνον ώρες αργότερα τα μεσάνυχτα της 5ης Σεπτεμβρίου εξερράγη βόμβα μέσα στον κήπο του Τουρκικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης και έξω από το φερόμενο ως σπίτι του Κεμάλ που δεν έπαθε καμία ζημιά εκτός από το σπάσιμο δύο παραθύρων,
  Με την άμεση κινητοποίηση των Ελληνικών αρχών βρέθηκε άμεσα ο ένοχος.Συγκεκριμένα ο κλητήρας του προξενείου ομολόγησε πως αυτός τοποθέτησε τη βόμβα την οποία του έδωσε ένας "Έλληνας" μουσουλμάνος απο την Κομοτηνή ονόματι Οκτάι Ενγκίν, φοιτητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, γιός δασκάλου σε μουσουλμανικό χωριό της Θράκης και υποψηφίου βουλευτή το 1952 με το κόμμα των φιλελευθέρων.
  Ο Οκτάι Ενγκίν, τον οποίο η Ελληνική πολιτεία τον είχε βοηθήσει να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο πλήττoντας συνταγματικές αρχές για ανταμοιβή διάλεξε να συνεργαστεί με την Τουρκία εις βάρος της χώρας που του φέρθηκε καλύτερα και απο παιδί της.
  Πέντε ώρες πριν την έκρηξη της βόμβας η εφημερίδα "istanbul express" σε έκτακτη έκδοση δημοσίευσε την είδηση με φωτογραφίες που όλως τυχαίως ήταν αυτές που είχε τραβήξει πριν 3 μέρες η γυναίκα του προξένου. Εξωφρενικό επίσης ήταν το γεγονός οτι το διεθνές πρακτορίο BBC του Λονδίνου ανήγγειλε την έκρηξη ΜΙΣΗ ΩΡΑ πριν αυτη πραγματοποιηθεί 
( πώς άραγε οι Άγγλοι γνώριζαν κάτι που δεν είχε ακόμη συμβεί με τόση σιγουριά ώστε να το ανακοινώσουν παγκοσμίως? Στην Κύπρο ήδη είχαν περάσει μπόλικες αγχώνες, καιρός τώρα για θηλιά και στον ελληνισμό της Πόλης).
  Το σενάριο είχε φτάσει στην "αυθόρμητη" φάση του Πογκρόμ. { Πογκρόμ-->από τη ρωσική λέξη погром (πογκρόμ), από το ρήμα "громить" (γκρομίτ) που σημαίνει «συντρίβω») είναι μια μαζική και οργανωμένη βίαιη επίθεση εναντίον κάποιας συγκεκριμένης εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης ομάδας, με ταυτόχρονη καταστροφή του περιβάλλοντός τους (σπίτια, επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι, κοκ). Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για να δηλώσει τις μαζικές πράξεις βίας, είτε αυθόρμητες είτε προμελετημένες,εναντίον μειονοτικών ομάδων. } Αμέσως μετά το δημοσίευμα εξαγριεμένες ομάδες Τούρκων μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός μεταφέρθηκε από τα βάθη της Τουρκίας δωρεάν έναντι αμοιβής 6$ που ουδέποτε δόθηκε με 4,000 ταξί στο χώρο των ταραχών, ενώ φορτηγά του δήμου Κωνσταντινούπολης φορτωμένα με φτυάρια , τσεκούρια, ρόπαλα ,λοστούς, μπιτόνια βενζίνης είχαν αναπτυχθεί σε επίκαιρα σημεία της Πόλης.
  "Σφάξτε τους Έλληνες προδότες", "Θάνατος στους Γκιαούρηδες", "Σπάστε, γκρεμίστε είναι γκιαούρης", είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζε ο όχλος των επιδρομέων καταστρέφοντας και προκαλώντας τραυματισμούς, θανάτους και βιασμούς εκατοντάδων ανδρών και γυναικών.
  Με την οργάνωση και καθοδήγηση της κυβέρνησης τους οι Τούρκοι μέσα σε μια νύχτα κατέστρεψαν. έκαψαν και λεηλάτησαν 4,340 ελληνικά καταστήματα, 2,600 ελληνικά σπίτια , 73 εκκλησίες, 26 ελληνικά σχολεία, 110 ελληνικά εστιατόρια, 21 ελληνικά εργοστάσια, 27 ελληνικά φαρμακεία, 3 ελληνικές εφημερίδες.
  Αρκετοί Έλληνες αιχμάλωτοι υπέστησαν ατιμωτική περιτομή σε δημόσια θέα! Οι Τούρκοι συνεχίζοντας το αμόκ διαρκείας της πρωτοφανούς τους βαρβαρότητας ξέθαψαν προσφάτως ενταφιασμένους νεκρούς από τα ελληνικά νεκροταφεία και τους μαχαίρωσαν, Οι ζημιές υπολογίστηκαν σε 500,000,000 $ . Η οικονομική αιμορραγία και ο φόβος ανάγκασαν χιλιάδες Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα. Όσον αφορά τον Οκτάι Ενγκίν το τουρκικό κράτος τον τίμησε κάνοντας τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας και αργότερα Νομάρχη Νεάπολης Καππαδοκίας!!!
  Και εμείς στο ίδιο έργο θεατές να παρακολουθούμε το κουρέλιασμα της Συνθήκης της Λωζάνης, την ναζιστική-κεμαλική εξολόθρευση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τη Μεγάλη Εθνική μας ατίμωση. Εγκλήματα ατιμώρητα που επανέλαβε η " φίλη " Τουρκία στην Κύπρο το 1974 με τις ευχές και τον εξοπλισμό των δυτικών "φίλων" συμμάχων που δεν έπραξαν τίποτα για τη σφαγή του 1922, του 1955, του 1974. 
  Και εμείς... χορεύουμε ζειμπέκικο και κάνουμε κουμπαριές..
 
Τσιλιμίγκρα Μελίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου