Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΑΙ CENTRAL NEWS


Ερωτήσεις με θέμα το πανεπιστημιακό
άσυλο και την ανεργία!

 (14 Φεβρουαρίου 2011)
1)Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα της Νομικής και την κατάληψη του χώρου από μετανάστες, καθώς και τις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν γύρω από το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, ποια είναι η άποψή σας;
Πιστεύετε ότι είναι  σωστή μια πιθανή ενέργεια για την κατάργηση του ασύλου; Ναι ή όχι και για ποιο λόγο;


2)Το πρόβλημα της ανεργίας μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους σήμερα, ειδικά αυτούς που μόλις έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Τι έχετε να πείτε για τους νέους πτυχιούχους που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας;  Πως πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση; Ποια είναι η θέση σας για αυτό το θέμα;


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :

 ΕΡΩΤΗΣΗ 1:
Τις τελευταίες ημέρες όλη η Ελλάδα μα και τα διεθνή ΜΜΕ μιλούσαν για την πρωτάκουστη και πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. Ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν μια εξευρωπαισμένη ζούγκλα. Είδαμε πως πολλοί επιτήδιοι και δήθεν ανθρωπιστές θυσιάζουν την έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο βωμό της προώθησης της ιδεολογίας τους- γιατί εννοείται πως οι λαθρομετανάστες δεν ξύπνησαν μια ωραία ημέρα και αποφάσισαν να καταλήψουν το κτίριο της Νομικής Σχολής-. 
    Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες μπροστά στο φαινόμενο της θρασύτατης εισβολής αριστεριστών και αναρχικών οι οποίοι απαιτούσαν πάραυτα όλοι οι φοιτητές θέλοντας και μη να σταματήσουν τη διαδικασία της συγγραφής εξετάσεων ώστε να ταχθούν υπέρ του αγώνος των 300 λαθρομεταναστών που οι ίδιοι στηρίζουν αλλα πραγματικά εκμεταλλεύονται! Είδαμε φοιτήτρια να περνά από "οντισιόν" πολιτικών ιδεών εν ώρα εξετασης επειδή "τόλμησε" να μιλήσει εκ μέρους των συμφοιτητών και των καθηγητών της και να αιτηθεί να μην παρακωλύουν την εξεταση του μαθήματος....επιπλέον απείλησαν και απειλούν για τη ζωή της..Στο άσυλο τους δε χωρά ο λογικός και νομοταγής πολίτης...Μιλάμε για ΑΣΥΛΟ "πολιτικών ιδεών". Μα αυτό είναι άσυλο- ορμητήριο βανδαλισμού και χωνευτήρι της λαθρομεταναστευτικής πολιτικής των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και των βραχιόνων του ΚΚΕ ενίοτε! Προφασίζονται αρκετοι πως πρέπει εντός του ασύλου να υπάρχει αποχή από εγκληματικές ενέργειες μα έρχονται σε αντίθεση αυτοί οι ίδιοι με τις ενέργειες τους. Επίδειξη ισχύος πραγματοποιούν οι παρακινούμενοι τοιούτων καταστάσεων , κοινωνικοπολιτικών αισχροτήτων και παρανομιών.  Η καπήλευση και η αλλοίωση της χρήσης του πανεπιστημιακού ασύλου που καθιστούν τις σχολές μας καφενέδες και οίκους ανοχής -αντοχής όλων των ημών υπολοίπων- κατωτέρας κοινωνικοηθικής υποστάθμης με την εν λόγω εξευτελιστική και προκλητική για τις σχολές και την πατρίδα ενέργεια, καταδεικνύει πως η κατάσταση είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων εκτός ελέγχου.
  Το άσυλο είναι μια παρωχημένη πλέον υπόθεση που δημιουργήθηκε σε εποχές αυταρχισμού. Σήμερα που υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών( ή μάλλον μόνο για κάποιες συγκεκριμένες γνωστές - άγνωστες ομάδες τραμπουκισμού) ποια είναι η σημασία του ασύλου?? Το άσυλο είναι μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία μαζί με πολλές άλλες δυστυχώς. Το άσυλο είναι "το άταφο πτώμα της μεταπολιτεύσεως που μυρίζει, μολύνει, κοστίζει και εμείς το κοιτούμε με δέος!!"
 Ο σωστός , δίκαιος , εμφρων, και νομοταγής πολίτης δεν έχει ανάγκη το συγκεκριμένο άσυλο των ανιάτων. Το άσυλο το έχουν ανάγκη και από εκεί εξαρτούν την ιδέα και τη συνέχεια της ύπαρξης τους οι διάφοροι αντιρρησίες συνειδήσεως και οι αντιεξουσιαστές. 
 Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!! Καταργήστε το άσυλο εδώ και τώρα αν θέλετε να καυχιέστε πως έχουμε τω όντι δημοκρατία. ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ . ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΩΝ.

EΡΩΤΗΣΗ 2:
Το ζήτημα της ανεργίας είναι ένα ζήτημα που "πονάει" και λίγο πολύ μας αφορά όλους!
Η ανεργία ως επί το πλείστον βάσει των στατιστικών αγγίζει πιο πολύ τους νέους ανθρώπους.
Σε ηλικίες από 15-25 ετών 1 στους 3 νέους είναι πλέον άνεργος ενώ σε ηλικίες από 25-35 ένας στους 5 είναι άνεργος. Η κατάσταση δε για την ηλικία πέραν των 35 είναι τραγική και η ψαλίδα μεγαλώνει..
  Το ζήτημα αυτό σαφώς επιδέχεται ερμηνείας καθώς και λύσεων.
Οι προηγούμενες γενιές ψηφίζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας , ουσιαστικά συναινούσαν και προήγαγαν το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων οπότε και υπήρχαν οι μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο..
Το party όμως της μη σωστής αποτίμησης του προυπολογισμού και των ξέφραγων διορισμών καλούμαστε να το πληρώσουμε εμείς, η νέα γενιά.
 Ένας άλλος υψίστου σημασίας λόγος για την άθλια κατάσταση της ανεργίας και ότι αυτή παρέλκει είναι η λαθρομετανάστευση που σαν μέθοδος και τακτική εκτός των εθνικών , κοινωνικών , πολιτισμικών κατακρεουργήσεων , φέρνει αναπάντεχα στο προσκήνιο το φαινόμενο της ανεργίας και της μαύρης εργασίας.
  Οι λαθρομετανάστες είναι εξ ορισμού "φθηνά εγρατικά χέρια" και έτσι κάνουν δουλειές που θα μπορούσαν να κάνουν οι νέοι και οι τελευταίοι μένουν χωρίς δουλειά.
Η θέση μας είναι η εξής:
Άμεση εφαρμογή των νόμων για απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, που οδηγούν τους Έλληνες στην ανεργία, αυξάνουν την εγκληματικότητα και οδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία στη χρεοκοπία. Δίωξη των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα ξένους εργαζόμενους. Τα φτηνά εργατικά χέρια των ξένων και η παραοικονομία, εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των κάποιων.. Ανάπτυξη των παραδοσιακών και δυναμικών τομέων της Ελληνικής Οικονομίας (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία και σχετικές βιομηχανίες, τουρισμός, πολιτισμός). Ισχυρά κίνητρα με επιδοτήσεις στους εγοδότες . Προστασία των ανέργων, ταχύρυθμη επανένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία. Επιδόματα και δουλειά με κοινωνική ευαισθησία. Η εργασία είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΜΕΛΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου