Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οκτώβριος, μήνας ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού!

 Ο μήνας Οκτώβρης έχει καθιερωθεί παγκόσμια να είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.
  Ο όρος «καρκίνος του μαστού» αναφέρεται στη νοσηρή ανάπτυξη κακοήθους όγκου στην ευρύτερη περιοχή του μαστού. Αποτελεί μία από τις πλέον συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο, πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού, ιδιαίτερα στο δυτικό κόσμο. Αποτελεί, επίσης, τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου μεταξύ των Ευρωπαίων γυναικών και την πρώτη μεταξύ καρκινοπαθών.
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή η ασθένεια έχει πάρει από κοντά μας αρκετά άτομα που αγαπήσαμε.. Λένε ότι η πρόληψη είναι και η καλύτερη θεραπεία.. Και έχουν δίκαιο!! 
  Σύμφωνα με το site (bestrong.org.gr) oι στρατηγικές της πρόληψης σχετίζονται και με τον τρόπο ζωής! Μας συμβουλεύουν λοιπόν τα εξής :
  • Απευθυνθείτε στον γιατρό σας σε περίπτωση που ανακαλύψετε κάποιο συμπαγές ογκίδιο ή κάποιο από τα προειδοποιητικά σημεία του καρκίνου του μαστού, ιδιαιτέρως αν οι αλλοιώσεις επιμένουν μετά από έναν εμμηνορροϊκό κύκλο ή αλλάζουν την εμφάνιση του μαστού.
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε λιγότερο από δύο
    ποτά την ημέρα.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος, ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση.
  • Αποφύγετε την μακρόχρονη ορμονοθεραπεία, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.
  • Παραμείνετε σωματικά δραστήριες, τουλάχιστον 30’ τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.
  • Καταναλώνετε τρόφιμα υψηλά σε περιεκτικότητα φυτικών ινών, όπως είναι τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά.
  • Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο γιατί το ελαϊκό οξύ φαίνεται ότι καταστέλλει τη δράση του σημαντικότερου ογκογονιδίου του μαστού.
Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμόΑρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. ΟΠροσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού μπορεί ναμειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο κατά 25%. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. ΣτηνΕλλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί.
  Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και δίνουμε κουράγιο στους συνανθρώπους μας που τυχόν πάσχουν από αυτήν την ασθένεια! Λέμε ναι στην πρόληψη, λέμε ναι στη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου