Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

"Αλήθειες και ψέμματα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου"


( 12 Νοεμβρίου 2010)
  "Αλήθειες και ψέμματα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου"     
          Κάθε χρόνο εδώ και 37 συναπτά έτη η 17η Νοέμβρη γιορτάζεται ως αργία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας προφανώς γιατι εμπεριέχει μηνύματα που πρέπει να εμποτίσουν και να διαμορφώσουν  αντιλήψεις για τις επερχόμενες γενιές.
        Ομιλίες απο εκπαιδευτικούς -δασκάλους και καθηγητές ,μαθητές και φοιτητές ...και η απορία πάντα η ίδια. Τι ακριβως εορτάζουμε την 17η Νοέμβρη??
 
         Μήπως τιμούμε όπως μας "μάθαιναν" από το δημοτικό  τους "νεκρούς του Πολυτεχνείου?? 
         Μετά το 1981 η κυβέρνηση του Α.Παπανδρέου θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια του Πολυτεχνείου ανέθεσε στον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξεως Γ.Σκουλαρίκη να δώσει εντολή στον αστυνομικό διευθυντή Γ.Σαμπάνη -ο οποίος είχε αποταχθεί από το καθεστώς Παπαδόπουλου -να βρει τους νεκρούς φαντάσματα του Πολυτεχνείου. Το πόρισμα ανάλογο με το προηγηθέν του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Τσεβά και καταπέλτης: ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και σε ζώνη 300μ πέριξ αυτού ακόμη και αν το τότε καθεστώς εμυκτηρίσθη για κάτι τέτοιο.
   Το πόρισμα αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακληθεί. Πού βρίσκονται τότε οι νεκροί?? Μολονότι  το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος αποφάσισε κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων  και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ.Α. Μαγκάκη να απονείμει τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των σπουδαστών που έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο  ΟΥΔΕΙΣ  δικαιούμενος ή μαυροφορεμενη μητερα(!!)  ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξη που παρέμεινε τελικώς ΑΖΗΤΗΤΗ!!!   Γιατί άραγε??
      Απορίας άξιον είναι επίσης το γεγονός ότι ποτέ δεν είδαμε σε εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου ή στις τηλεοράσεις κάποιους εκ των συγγενών μάνες πατεράδες αδέρφια των νεκρών....
      Η Χούντα είχε παραδώσει την εξουσία απο την 8η Οκτωβρίου  1973 όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μαρκεζίνη για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογική διαδικασία την άνοιξη του 1974.  Άρα ούτε αντίδραση κατά της Χούντας σηματοδοτούσε η εξέγερση του Πολυτεχνείου !!! Αντιθέτως ανέκοψε την πορεία της χώρας προς τις εκλογές φέρνοντας τη δικτατορία του Ιωαννίδη.
     Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο λόγος του εορτασμού της "μνήμης των νεκρών και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου" είναι ένας πολύτιμος και υπερεκτιμημένος μυθος!!!
      Οι Λαλιώτηδες, οι Δαμανάκηδες και οι όμοιοι τους εξαργύρωσαν και με το παραπάνω τη συμμετοχή τους στο χώρο ή τον περίχωρο του Πολυτεχνείου .Σε τι ωφέλησαν τη χώρα και σε τι πραγματικά την ωφελούν οι συγκεκριμένες επέτειοι και οι μύθοι που τις περιβάλλουν ειδικά σε τέτοιες ασταθείς  πολιτικά  ημέρες.
      Χτίσαμε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα πάνω σε ψέμματα και αφορισμούς θάβοντας και παραγράφοντας δολιοτρόπως αλήθειες πολιτικές και θρέφοντας υστερίες εξ αριστερών  κατα βάσιν προερχόμενες.!! Οτιδήποτε πατριωτικό θεωρήθηκε ακραίο και φασιστικό ενώ οτιδήποτε παράνομο και καταστρεπτικό έφερνε τη σφραγίδα και τη δικαιολογία της "ανατροπής" της "λαικής επανάστασης" και του "εκσυχρονισμού". 
  Τα αποτελέσματα σήμερα είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Κοινωνικό χάος, νόμοι που ψηφίζονται για να μην τεθούν ποτέ σε ισχύ ή τίθενται εν ανενεργεία, τάξη που δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα ο Έλληνας αφου πέρασε από μια διαδρομή 35 χρόνων λούφας, απάτης, απαξίωσης των θεσμών και των εταίρων έφτασε στο έσχατο σημείο: να καταντήσει ο παρίας και ο ζητιάνος της Ευρώπης με το χέρι μονίμως απλωμένο για να δανείζεται ώστε να πληρώσει τα δανεικά.
    Ας σταματήσει επι-τέλους αυτό το αριστεροκρατούμενο κατευθυνόμενο μονοπώλιο των διαφόρων ανωνύμων και επωνύμων πάσης φύσεως εκπαιδευτικών, υπουργών, πολιτικών και διαφόρων φορέων που συντηρούν ένα παραμύθι άνευ πρωταγωνιστών άλλα με τίτλους...τέλους!!!!( η λέξη αυτή εδώ συνδηλώνει τον θάνατο από το αρχαίο ρήμα τελευτάω-τελευτώ αλλά συνάμα και τον σκοπό!!)  ώστε να μάθουν τα Ελληνόπουλα την ακριβή αλήθεια ακόμη και αν δεν "βολεύει " κάποιους!! Κάποιους που προφασιζόμενοι  και ιστάμενοι πάνω σε  λείψανα  ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ "νεκρων" -πόσο μάλλον "ηρώων"  του Πολυτεχνείου, έχτισαν πολιτικές καρριέρες οπλίζοντας τάνκς ψηφοφόρων!!
 
    (Aλήθεια αναφορικά με τους υπαρκτούς και αδικοχαμένους νεκρούς --τω όντι-  της MARFIN ποιός θα μιλήσει??Για τους πολλούς Ικάρους που  υπερασπίστηκαν όλους εμάς κατα καιρούς (βλ. Ίμια) με αντίτιμο τη ζωή τους ποιός θα μιλήσει??  ΔΕΝ πουλάνε  φαίνεται οι πραγματικοί νεκροί- ΗΡΩΕΣ σε αυτή τη χώρα!)
  
 
 
   Τσιλιμίγκρα Μελίνα

4 σχόλια:

  1. O Διομήδης Κομνηνός (1956-1973) θεωρείται ότι είναι ένα από τα πρώτα θύματα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η καταγωγή του ήταν από την Κύπρο[1], ενώ διέμενε στην οδό Λευκάδος 7. Προς τιμήν του το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης ονομάστηκε "9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης Διομήδης Κομνηνός"[2].

    Τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1973, αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με εκατοντάδες διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί εντός και εκτός του προαυλίου του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων. Ο Κομνηνός ήταν μαθητής λυκείου μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ αργότερα ενώθηκε με άλλους μαθητές και φοιτητές στη γωνία 3ης Σεπτεμβρίου, Μάρνη και Αβέρωφ, μεταφέροντας τραυματίες. Τραυματίστηκε και ο ίδιος θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έριξαν, σκοπεύοντάς τον από απόσταση 10 μέτρων άνδρες της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές και τον γιατρό Αντώνη Κοντόπουλο στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΕΕΣ και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (μετέπειτα Γενικό Κρατικό).

    Ο ποιητής Δημήτρης Ραβανή-Ρέντη έγραψε ένα ποίημα προς τιμήν του.

    Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%B4%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BD%CF%8C%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιχαήλ Μυρογιάννης , ετών 20

    "To μεσημέρι της 18 Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει. Ο Ντερτιλής βγάζει από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβολεί. «Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιγράφει στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλης - και συνεχίζει: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής σαν να μη συνέβαινε τίποτα μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μου είπε: "Με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!"

    Μιχάλη Μυρογιάννη αιωνία σου η δόξα και τιμή

    O Mιχαήλ Μυρογιάννης ήταν 20 ετών , ιδιωτικός υπάλληλος , από τη Μυτιλήνη .

    Πηγή: http://www.parapolitiki.com/2008/11/20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

    Στρατιώτες και αστυνομικοί έβαλαν με πραγματικά πυρά κατά πολιτών μέχρι και την επόμενη μέρα, με συνέπεια αρκετούς θανάτους στον χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στην υπόλοιπη Αθήνα. Η πρώτη επίσημη καταγραφή τον Οκτώβριο του 1974, από τον εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, εντόπισε 18 επίσημους ή πλήρως βεβαιωθέντες νεκρούς και 16 άγνωστους "βασίμως προκύπτοντες"[9]. Ένα χρόνο αργότερα ο αντιεισαγγελέας εφετών Ιωάννης Ζαγκίνης έκανε λόγο για 23 νεκρούς, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης που ακολούθησε προστέθηκε ακόμη ένας. Οι πρώτες (δημοσιογραφικές) προσπάθειες για την καταγραφή των γεγονότων μιλούσαν για 59 νεκρούς ή και 79 θύματα, με βάση τον κατάλογο Γεωργούλα. Σύμφωνα με έρευνα του διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη το 2003, ο αριθμός των επωνύμων νεκρών ανέρχεται σε 23, ενώ αυτός των νεκρών αγνώστων στοιχείων σε 16.

    Ο Χρήστος Λάζος υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι 83 και ίσως περισσότεροι. Ανάμεσά τους ο 19χρονος Μιχάλης Μυρογιάννης, ο μαθητής λυκείου Διομήδης Κομνηνός και ένα πεντάχρονο αγόρι που εγκλωβίστηκε σε ανταλλαγή πυρών στου Ζωγράφου. Κατά τη δίκη των υπευθύνων της χούντας υπήρξαν μαρτυρίες για τον θάνατο πολλών πολιτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Τέλος χιλιάδες σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν οι τραυματίες πολίτες.

    Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85#.CE.9F.CE.B9_.CE.BD.CE.B5.CE.BA.CF.81.CE.BF.CE.AF_.CF.84.CE.BF.CF.85_.CE.A0.CE.BF.CE.BB.CF.85.CF.84.CE.B5.CF.87.CE.BD.CE.B5.CE.AF.CE.BF.CF.85

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως ολοι οι φιλοχουντικοι μενετε στους "ηρωες" που τελικα εγιναν αστοι πολιτικοι και αποφασισατε οτι αυτη ειναι η γενια του πολυτεχνειου, οτι δεν υπηρχαν αλλοι κλπ. Η αναλυση σου εχει την ιδια μορφη και δομη που κανουν ολοι οσοι ειναι αντιαριστεροι, ακροδεξιοι κλπ και στεκεστε σ αυτο το επιχειρημα οτι και καλα περναει αριστερα μηνυματα. Κανεις απο σας δεν εκανε την πραγματικη αναλυση για την χουντα του παπαδοπουλου και του ιωαννιδη, η οποια μαλλον ηρθε εξ αμερικας, μονο στεκεστε στην γιορτη του πολυτεχνειου επειδη ειναι "αριστερη" και δεν συμφερει τα πολιτικα και πατριωτικα σας συμφεροντα (οπως γινοταν στην Χουντα). Γι αυτο και θελετε τοσο πολυ να σταματησει η γιορτη. Οπως επισης κανετε και με το "ΟΧΙ", που επιμενετε οτι το ειπε ο Μεταξας με θαρρος και πυγμη και κουραφεξαλα, κανεις σας δεν ειπε οτι χεζοταν τον λαο και τον βασιλια που τον διορισε.
    Οσο για την MARFIN που πιπιλατε ολοι δεν χρειαζεται καν να πουμε τιποτα, οποιος εχει ματια και λογικη βλεπουν και ξερουν τι εγινε και οποιος ηταν να πει συγνωμη το ειπε ακομα κι αν δεν χρειαζοταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή