Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

" Η Άγκυρα αγκυροβόλησε στην ....Θράκη"


( 7 Νοεμβρίου 2010) 
Μετά την άνοδο των νεοθωμανών στην Εξουσία της γείτονος το 2002 το ενδιαφέρον προς τη Θράκη του επίσημου τουρκικού κράτους έχει πλέον πολλαπλασιαστεί. Οι διπλωματικές πιέσεις σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα έχουν ενταθεί αποδεικνύοντας πως η Άγκυρα προσπαθεί να μετατρέψει τη μειονότητα σε μοχλό πολιτικής πίεσης προς την Ελλάδα. Η Άγκυρα λοιπόν φαίνεται πως σαφώς έριξε άγκυρα που βυθίστηκε βαθιά!Πασχίζει το λοιπόν μεθοδικότατα με οποιουσδήποτε τρόπους να καλλιεργήσει τεχνιέντως την εντύπωση πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης υφίστανται διακρίσεις ώστε να δημιουργηθεί "εκ του μή όντος " θέμα προς συζήτησιν και διαπραγμάτευσιν.

    Το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Γ. Παπανδρέου προσδοκώντας και κομματικά οφέλη έχει πραγματοποιήσει πολλά ανοίγματα προς τους μουσουλμάνους της Θράκης. Πολλές οι παραχωρήσεις, όφελος όμως ουδέν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε δοθεί το χρίσμα για την υπερνομαρχία Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας στην Γκ. Καραχασάν η οποία σε χρόνο dt μετατράπηκε σε σημαίνον μέλος παραδοσιακής μειονοτικής ηγεσίας παίρνοντας εντολές από το τουρκικό προξενείο.

  Αντιστοίχως αυτήν την περίοδο η Σ.Μουσταφάογλου( γνωστή από την Ευρωλίστα του ΠΑ.ΣΟ.Κ) ηγείται ενός συνδυασμού του Δήμου Κομοτηνής φερόμενου ως ανεξάρτητου και μουσουλμανικού. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Δήμο Ξάνθης. Σημειωτέον και οι δύο περιπτώσεις υποστηρίζονται ανοιχτά από τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  Το τουρκικό προξενείο με δέλεαρ τις ψήφους των μουσουλμάνων έχει καταφέρει να υπαγορεύει την πολιτική σε κρατικούς αξιωματούχους σε τέτοιο βαθμό ώστε κάποιοι να μιλούν για ένα άτυπο καθεστώς συνδιοίκησης και να μην εκπλήσσουν οι πόζες Ελλήνων πολιτικών σε φωτογραφίες μειονοτικών εκδηλώσεων με φόντο σημαία υιοθετημένη από το βραχύβιο τουρκικό κρατίδιο της Δ.Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνος.

  Η ελληνική Πολιτεία μακριά νυχτωμένη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου : To Ελληνικό κράτος μπατάρει και βάζει πανταχόθεν νερά!!
  Η Τουρκία μεθοδικά όταν οι συνθήκες το επιστρέψουν θα μετατρέψει την περιοχή σε δεύτερο Κοσσυφοπέδιο..

  Η Άγκυρα έχει στη διάθεση της συγκροτημένο εξουσιαστικό δίκτυο και πολλά χρήματα και έτσι πνίγει κάθε ελληνική φωνή αντίδρασης καθώς το ελληνικό κράτος συνεπικουρεί και κωφεύει!!

 Οι Πομάκοι παρ΄ότι αποτελούν το ήμισυ της μειονότητας αντιμετωπίζονται από το επίσημο ελληνικό κράτος ως Τούρκοι. Το προφορικό γλωσσικό τους ιδίωμα είναι σλαβογενές και επειδή το ΝΑΤΟ φοβόταν ψυχροπολεμικά την επιρροή της κομμουνιστικής Βουλγαρίας ήταν πιο βολικό για το ελληνικό κράτος να τους "εκτουρκίσει". Εννοείται πως η μουσουλμανική ηγεσία βγάζει σπύλους ακόμη και στο άκουσμα του όρου Πομάκος.
  Όμως ο Πομάκος που δουλώνει Τούρκος αντιμετωπίζεται ως τέτοιος, έχει δικαιώματα και προστατεύεται από το Προξενείο ,ενώ στην αντίθετη περίπτωση απομονώνεται κοινωνικά με πολλές αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του.
    

   Εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει ένα κίνημα χειραφέτισης των Πομάκων που προκαλεί τεράστια αντίδραση στο Τουρκικό προξενείο για προφανείς λόγους. Όμως το πλέον παράλογο είναι πως ενώ οι άλλοι μουσουλμάνοι τους χαρακτηρίζουν προδότες και πράκτορες των Ελλήνων οι ίδιες οι Ελληνικές αρχές τους αγνοούν πάραυτα, σαν να μην υπάρχουν!!

 Σαν αποτέλεσμα αυτών, οι φορείς του τουρκικού εθνισμού έχουν αποθρασυνθεί. Έτσι το 2009, ο γνωστός μας από άλλα άρθρα βουλευτής Ξάνθης του ΠΑ.ΣΟ.Κ  Τ. Μαντατζί, απείλησε σχεδόν τον τότε πρόεδρο της Βουλής Α.Κακλαμάνη, επειδή "τόλμησε" να υποβάλει επερώτηση για τη Θράκη σχετικά με τους Πομάκους. 

  Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει όλα τα "χατήρια" των μειονοτικών που έχουν άμεση σχέση με το τουρκικό προξενείο. Η επιλογή των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- αλλά και άλλων κομμάτων- έγινε με γνώμονα να μην "προκληθούν οι μουσουλμάνοι". Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τοπικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ με πολύ καλή σχέση με την ηγεσία του Κινήματος, τέθηκε επικεφαλής του "τουρκικού συνδυασμού" στην Ξάνθη. Η κ.Μουσταφάογλου ζήτησε πρόσφατα την ψήφο των συμπολιτών της, υποσχόμενη ότι "θα φέρουμε βοήθεια από τη Τουρκία, γιατί αυτή εδώ η χώρα πτώχευσε"! Ακόμη διατυμπανίζει η κυρία αυτή πως τα "τουρκόπουλα " κατ'αυτήν της Ξάνθης θα πρέπει να μάθουν τη θρησκεία τους, την γλώσσα τους και τα ήθη και τα έθιμα τους και γι'αυτο χρειάζεται όλοι οι Τούρκοι συμπεριλαμβανομένης της ιδίας να τους στηρίξουν. " Όλοι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης σε αυτές τις εκλογές θα γίνουν μια γροθιά...Η ψήφος των Τούρκων στον Τουρκικό συνδυασμό...Ότι και αν σας πουν, σε αυτές τις κλογές οι Τούρκοι  θα ψηφίσουν Τούρκους! Και όταν μιλάμε για Τούρκους, όχι τους Τούρκους που περιλαμβάνονται στους Ελληνικούς συνδυασμούς, θα ψηφίσετε τους υποψηφίους του Τουρκικού συνδυασμού...Αυτή η χώρα είναι μια μπατιρισμένη χώρα! Εμείς θα σας φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία. Θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ! Θα ανοίξουν δουλειές για όλους τους νέους μας"!! Αυτά και άλλα πολλά...Η Σ.Μουσταφάογλου, ήταν μεταξύ των άλλων υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  Oι Τούρκοι οργανωμένα και μεθοδικά ροκανίζουν την εδαφική μας κυριαρχία και φυλετική υπόσταση. Οι Έλληνες πολιτικοί παραμένουν έρμαια μικροσυμφερόντων. συντεχνιών και καταστροφικών καταστάσεων που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πυροδότησαν εξφενδονίζοντας τις σάρκες του ελληνισμού εδώ και 35 χρόνια 
 προσφέροντας τες βορά στα κάθε είδους και προέλευσης όρνεα που μας απομυζούν οικονομικά, εθνικά, πολιτιστικά , πολιτικά!

  Πόσοι απο μας μπορούμε να αντισταθούμε, να σηκώσουμε κεφάλι, να ορθώσουμε ανάστημα, να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο που κάποιοι επιμελώς τοποθετούν μπροστά μας?? 
  Εγέρθητι και περιπάτει!
 "Νεανίσκε, σοί λέγω εγέρθητι" (Κυριακή Γ΄Λουκά). Εσύ νέε είσαι το μέλλον αυτου του καταρρακωμένου έθνους!! Αφυπνίσου! Ο κίνδυνος είναι βόμβα μεγατόνων και δεν είναι μόνο αυτός που φαίνεται!! Ας αγωνιστούμε για την επιβίωση μας για τα δικαιώματα να ζούμε με κοινωνική και εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια στον τόπο αυτό, που με αγώνες και αίμα (παρ) έμεινε ελληνικό.

Tσιλιμίγκρα Μελίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου