Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

( 7 Μαίου 2010)

Την Τετάρτη που μας πέρασε ,δυστυχώς, ζήσαμε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις πρωτόγονες καταστάσεις που χαρακτηρίζουν τριτοκοσμικές χώρες. Πριν σχολιάσουμε τα γεγονότα θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων ανθρώπων που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας, τριών  νέων πολιτών και ενός αγέννητου βρέφους, που έπεσαν θύματα , της φασιστικής νοοτροπίας της άκρας αριστεράς που δρα χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, και την ελευθερία των πολιτών.

   Έγινα προσωπικά μάρτυς των γεγονότων, καθώς έκανα το ”λάθος “ να βρεθώ για δουλειές μου στο κέντρο της Αθήνας. Μπροστά στα μάτια μου, στην  οδό Ερμού που αποτελεί εμπορικό κέντρο της χώρας μας, αναρχικοί όλων των εθνικοτήτων, επιτίθεντο στην αστυνομία και κατέστρεφαν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Μπροστά στα μάτια μου επιτέθηκαν σε ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο κατέφθανε για να σβήσει τις φωτιές των αναρχικών, και αφού έβγαλαν έξω τους πυροσβέστες χτυπώντας τους, πυρπόλησαν με μένος το όχημα που μπορεί να κατευθυνόταν ακόμη και στην τράπεζα που καίγονταν τα θύματα. Μια βόμβα μολότοφ έσκασε στο ένα μέτρο δίπλα μου και από θαύμα δεν τραυματίστηκα.

   Αυτά μπορούσε να τα ζήσει και προφανώς τα έζησε κάθε πολίτης ή κάθε ξένος τουρίστας που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Καταλαβαίνετε τι είδους πλήγμα, πέραν των άλλων , αποτελούν αυτές οι εικόνες για την μοναδική πηγή εσόδων που μας απέμεινε, τον τουρισμό.

   Όταν εμείς μιλούσαμε για ομάδες ηλιθίων και πρακτόρων που ΔΕΝ υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή (…των άλλων) μπροστά στη πώρωση και στην πληρωμένη αποστολή τους, ήμαστε … ακραίοι. Η κοινωνία πλέον ζει ό,τι εμείς ως πολιτικός χώρος ζούμε χρόνια στα βιβλιοπωλεία μας, στα γραφεία μας, στις σχολές. Δυστυχώς, με βαρύ τίμημα…


   Με τη ζωή τριών ανθρώπων και ενός αγέννητου παιδιού.  


   Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι όλοι αυτοί οι γνωστοί- γνωστότατοι και όχι “γνωστοί-άγνωστοι” , που χτυπούν , καίνε και δολοφονούν στο όνομα της “ιδεολογίας” τους. Όλοι γνωρίζουμε που βρίσκονται τα στέκια- καταλήψεις τους, στα οποία έχουν τα όπλα και τις μολότοφ , και από τα οποία σχεδιάζουν και εξορμούν τις επιθέσεις τους. Όλοι ξέρουμε πως σε αυτά καταφεύγουν μετά τις επιθέσεις τους καλυπτόμενοι είτε από το πανεπιστημιακό, είτε από το πολιτικό άσυλο που περιβάλλει τις καταλήψεις τους.

   Αν δεν κλείσουν τώρα αυτά τα στέκια, δυστυχώς οι μέρες που έρχονται θα μας φέρουν  και άλλα θύματα. Η εξουσία που χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους - προβοκάτορες της, είναι υπεύθυνη για ζωές ανθρώπων που χάθηκαν και πιθανόν να χαθούν. Όλοι ξέρουμε που βρίσκονται και που οργανώνονται οι δολοφόνοι. Κανενός είδους άσυλο δεν δικαιολογεί την περίθαλψη τέτοιων ομάδων, παρά μόνον  των ανιάτων.


   Η κυβέρνηση έχει ευθύνη διότι τόσο καιρό ξέρει και δεν ενεργεί. Αυτό δημιουργεί στον κάθε πολίτη την υποψία της αγαστής συνεργασίας εξουσίας και δήθεν αντιεξουσιαστών. Επειδή πλέον αυτά τα πολιτικά παιχνίδια των εξουσιαστών στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες των κρατικών μηχανισμών. Ειδάλλως, κάθε καταδίκη και κάθε είδους κροκοδείλια δάκρυα, να γνωρίζουν πως δεν πείθουν πια την ελληνική κοινωνία.


   Επί Νέας Δημοκρατίας ζήσαμε τις καταστροφές του αιματηρού Δεκέμβρη. Επί ΠΑΣΟΚ ζούμε μια πιο αιματηρή επανάληψη. Ελπίζουμε αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προτού ζήσουμε τα χειρότερα..


ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΜΕΛΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου