Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

“Κύριοι” του ΠΑ.ΜΕ. πού …πάμε??


(17 Μαίου 2010)

  Σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης και ενώ έχουμε “εξελιχθεί” σε περίγελο των διεθνών ΜΜΕ εξαιτίας της οικονομικής μας κατάστασης και  μιας Αθήνας που ενδελεχώς φλέγεται από το μένος , το φανατισμό των πάσης φύσεως αριστεριστών, επιχειρείται με προγραμματισμό η προσπάθεια εξαφάνισης της τελευταίας πηγής εσόδων του Κράτους της πάλαι ποτέ  “βαριάς  βιομηχανίας” της Ελλάδος, τον τουρισμό.

   ‘Όπως είναι γνωστό πριν λίγο καιρό στο λιμάνι του Πειραιά, γίναμε μάρτυρες της φασιστικής νοοτροπίας και ιδεολογίας του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ γνωστού ως ΠΑΜΕ   που για μέρες εμπόδιζε αιθαιρέτως την επιβίβαση χιλιάδων τουριστών στα κρουαζιερόπλοια που θα τους μετέφεραν σε ελληνικούς προορισμούς. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που ταξίδεψε μέσω του τύπου σε όλο τον κόσμο μιας απελπισμένης τουρίστριας, η οποία κρατούσε το κεφάλι της με απόγνωση μη μπορώντας να πιστέψει την ατυχία της να βρεθεί στην “ευρωπαϊκή” Ελλάδα του ΠΑΜΕ.

  Το αποτέλεσμα τέτοιων καταστροφικών ενεργειών ήταν η αιτία για τις μέχρι τώρα 30,000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων μόνο στα ξενοδοχεία του κέντρου. Και έπεται συνέχεια...

  Στο μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή της 15ης Μαΐου «νέες απώλειες στις τουριστικές αφίξεις νησιωτικών προορισμών αλλά και αναστάτωση στην έλευση κρουαζιεροπλοιων αναμένεται να προκαλέσουν  οι δυο πανελλαδικές εικοσιτετράωρες κινητοποιήσεις στα πλοία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στις 20 και 31 Μαΐου.»

  Αυτονόητο είναι πως κερδισμένη από  όλη αυτή την αναστάτωση βγαίνει η Τουρκία της οποίας οι τουριστικοί προορισμοί καλοδέχονται τους τουρίστες που οι  « αυτόκλητοι τιμητές της χώρας» οι κύριοι του ΠΑΜΕ και της ευρείας αριστεράς διώχνουν ελαφρά τη καρδία.

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η προσέλευση ταξιδιωτών στη γείτονα χώρα αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ και προσδοκία.

  Το ΠΑΜΕ πρέπει να αισθάνεται σαφώς μάλλα  δικαιωμένο γιατί πλησιάζει τον πραγματικό του σκοπό, που είναι η εξαθλίωση του εργάτη- εργαζομένου καθώς αυτό είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών του.

    Μετά τον τουρισμό προσπαθούν να πριονίσουν και οιαδήποτε άλλη εκσυγχρονιστική  προσπάθεια της χώρας. Έτσι σύμφωνα με τον «Κόσμο του Επενδυτή» κινδυνεύει η ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού μονάδας των ΕΛ.ΠΕ , σημειώνοντας συνεχείς παρεμβάσεις, εισβολές στα εργοτάξια και παρεμπόδιση των εργαζομένων εκ μέρους του σωματείου  της ναυτικής ζώνης Περάματος και του σωματείου μετάλλων Ελευσίνας
( ΜΑΣΙΝΑ) τα οποία ελέγχονται από το ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ διεκδικούν το ρόλο του αποκλειστικού διαμεσολαβητή για την πρόσληψη εργαζομένων στο έργο. Απαιτούν να προσληφθούν από εργολάβους – μέλη των συνδικάτων τους , άκουσον άκουσον ως «τοποτηρητές» στους χώρους εργασίας ώστε να εξασφαλίσουν στη συνέχεια στην πρόσληψη μόνο των εκλεκτών τους αποκλείοντας άλλους εργαζομένους, οι οποίοι  πληρούν  κάθε νόμιμη προϋπόθεση. Οι καθυστερήσεις μπορούν να αποβούν καθοριστικές. Μιλάμε μάλιστα για μια παραγωγική μονάδα με ισχυρή κρατική συμμετοχή και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Έργο που δημιουργεί 165 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, εγγυάται τις θέσεις των σημερινών 450 εργαζομένων ενώ κατά την ανέγερση θα απασχοληθούν 2,400 άτομα.


  Ακόμα και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος που διετέλεσε πρόεδρος του Συνασπισμού επί σειρά ετών στη στήλη «Απόψεις» της εφημερίδας “Κόσμος του Επενδυτή” επισημαίνει πως “Εκτός θεσμών , η Αριστερά μοιάζει με ομοίωμα παρελθοντολογικών ιδεασμών. Θα είναι αυτοκαταστροφικό να θέλει να αυτοπροσδιοριστεί, κάνοντας πλειοδοσία αρνητισμού -Tο τελευταίο που έχει να κάνει είναι να επιδίδεται σε αντιθεσμικούς αριστερισμούς”. 

  «Κύριοι» του ΠΑΜΕ και της ευρείας αριστεράς  αποφασίστε επιτέλους σε ποια κατεύθυνση θα βαδίσετε και με ποιους θα πάτε!! Γιατί εμείς  για το καλό της Ελλάδος ΔΕΝ ΠΑΜΕ!!!  



Τσιλιμίγκρα Μελίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου