Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕ.Ο.Σ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Ν.Τ.


(30 Απριλίου 2010)
Η δική μας γενιά δυστυχώς πληρώνει τα λάθη της προηγούμενης. Η γενιά των γονέων μας επέλεξε επί 35 χρόνια να ανεβάζει στην εξουσία εναλλάξ τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες διόγκωσαν ο δημόσιο χρέος , μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν ένα κομματικό κράτος στα μέτρα τους.

     Είμαστε μία χώρα 10,000,000 ανθρώπων, όσων δηλαδή και η Αυστρία και έχουμε ένα δημόσιο τομέα 1,2000,000 και πλέον υπαλλήλων, εν αντιθέσει με την Αυστρία που έχει 300,000 και πιο αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό φυσικά έγινε όλες αυτές τις δεκαετίες , μέσω της πελατειακής σχέσης του δικομματισμού και της οικογενειοκρατίας με τους ψηφοφόρους. Ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων, με αντάλλαγμα μία θέση στο δημόσιο στήριξε την εξουσία των δύο κομμάτων που έσκαβαν τον λάκκο της Ελλάδος. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην ώρα που θα πληρώσουμε.

     Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διέλυσαν την Ελληνική παραγωγή, την ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία, με αποτέλεσμα πλέον να μην παράγουμε τίποτα. Ακόμα και ο αγροτικός κόσμος αφέθηκε στην τύχη του, με συμφωνίες που όχι μόνο δεν τον προστάτευαν, αλλά τώρα τον οδηγούν στην καταστροφή. Η Ελλάδα πλέον παράγει μόνο δημοσίους υπαλλήλους και διαφθορά. Και ξαναλέω, για να επισημάνω τις ευθύνες όλων μας, αυτό είναι δυστυχώς αποτέλεσμα των επιλογών του λαού μας επί 35 χρόνια. Δυστυχώς από ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται, επιλέξαμε τις πιο άχρηστες κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις που δεν στάθηκαν ικανές να απορροφήσουν και να αξιοποιήσουν αναλόγως, ούτε τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στάθηκαν όμως ικανές να αυξήσουν με βίλες τις ακίνητες περιουσίες υπουργών και στελεχών, την ίδια ώρα που 2,500,000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

     Τώρα μπαίνουμε υπό την  επιτήρηση του ΔΝΤ, απεμπολώντας και υποθηκεύοντας και επισήμως την εθνική μας ανεξαρτησία και υπερηφάνεια. Ντρεπόμαστε όλοι όταν βλέπουμε τον πρωθυπουργό μας να λέει δημοσίως πως η Ελλάδα βρίσκεται υπό την επιτήρηση ξένων οργανισμών και δυνάμεων. Το ίδιο αυτό πρόσωπο που τον Σεπτέμβριο καθησύχαζε με στόμφο τον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό, πως έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και πως υπάρχουν χρήματα. Πολύ σύντομα δυστυχώς φάνηκε πως όλα αυτά αποτελούσαν προεκλογικές φανφάρες, απέναντι στις οποίες οι Έλληνες έχουν αποδείξει πως είναι εύπιστοι.

     Από εδώ και πέρα χρειάζεται από όλους μας υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα, διότι η Ελλάδα μετά τα όσα περιγράψαμε, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και στο μικροσκόπιο κερδοσκόπων οι οποίοι από ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρονται μόνο για χρήμα.. Δυστυχώς κάποιοι σε αυτή τη συγκυρία, επιβουλεύονται την εθνική μας ακεραιότητα και η  γενικότερη αδυναμία μας ανοίγει τις ορέξεις τους. Σίγουρα χρειάζεται συνεννόηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση και  έλθουν τα χειρότερα, τόσο για τα λαϊκά όσο και για τα εθνικά μας κεκτημένα, Δεν είναι τώρα η ώ ώρα της  απόδοσης των ευθυνών αλλά η ώρα που όλοι μαζί, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βγούμε από το αδιέξοδο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν τα καταφέρουμε η απόδοση ευθυνών πρέπει να ξεχαστεί.

    Αυτή την ώρα λοιπόν, που εμείς, το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να ζητάει ευθύνες, καθώς είναι το μοναδικό που δε συμμετείχε στις κυβερνήσεις που μας έφεραν σε αυτήν την  εξευτελιστική θέση, κρατάμε στάση υπεύθυνη με διάθεση να βοηθήσουμε προς όποια κατεύθυνση βλέπουμε ότι μπορεί να ωφελήσει την Πατρίδα. Αντιστοίχως όμως υπάρχουν κόμματα που επενδύουν στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, υποβοηθώντας προς αυτήν την κατεύθυνση με απεργίες και ζημιογόνες ενέργειες αφού από ότι φαίνεται τα εθνικά αντανακλαστικά τους έχουν νεκρωθεί.

    Το ΔΝΤ μπορούσαμε να το αποφύγουμε αν ο πρωθυπουργός άκουγε τις προτάσεις του κ.Καρατζαφέρη, όπως η άμεση αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Ελληνικού κράτους που αποτελούν δημόσια ακίνητη περιουσία αξίας 300δις Ευρώ. Ακόμα και η κατάργηση του “ πόθεν έσχες “  για ένα διάστημα για την πρώτη κατοικία , που πρότεινε ο ΛΑ.Ο.Σ, για να αγνοηθεί από την Κυβέρνηση, εφαρμόστηκε στην Ιταλία φέρνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα έσοδα διπλάσια από αυτά που αναζητάει η Ελλάδα να δανειστεί τώρα.

    Ελπίζουμε πλέον η κυβέρνηση να έχει πιο ανοιχτά αυτιά στις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η δική μας γενιά απαιτεί Εθνική συνεννόηση για τα συμφέροντα της Ελλάδος, και όχι των ξένων και των ολίγων.

     ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ ΜΕΛΙΝΑ
Πρόεδρος ΝΕ.Ο.Σ Αργολίδος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου